Міська рада - Пн-Чт: 8:00 - 17:15; Пт: 8:00 - 15:45; Сб, Нд: вихідні

У рамках виїзного прийому міський голова відвідав волонтерський штаб с. Витачів. Про що говорили та які питання турбують жителів села?

Прийом громадян міським головою проводиться не лише в приміщенні міської ради, а й на постійній основі в населених пунктах громади. Адже для мешканців це – можливість бути почутими, а для голови громади – розуміти та вчасно реагувати на проблемні питання кожного села.

У середу відбувся виїзний прийом громадян у селі Витачів. На зустрічі також була присутня староста Людмила Гончарук та депутат Української міської ради Ірина Гідіон.

Під час прийому жителями Витачева порушувались питання різних сфер життєдіяльності населеного пункту. Зокрема – мова йшла про ремонт доріг, проблеми з водопостачанням, напругою в електромережі. З приводу питань дорожньої галузі Олександр Туренко акцентував на завершенні тендерної процедури на поточний «ямковий» ремонт доріг по вулицям: Воздвиженська, Шевченка, Молодіжна, Наддніпрянська. Це одні з найпроблемніших ділянок. «Звісно, таких ділянок по всій громаді чимало, тому, як і в усіх інших питаннях, продумуємо над низкою подальших кроків, зважуючи можливості бюджету. Але однозначно, поступово та системно, питання вирішуватимуться»  – зазначив міський голова.

Нагальною для витачівців є проблема з водопостачанням. Тут буде проведено поточний ремонт свердловини. До речі, в с. Трипілля, с. Халеп’я відповідні заходи вже відбулись, а нині роботи тривають в Жуківцях. «В ідеалі – будівництво бювету у центрі села, який забезпечить нормальний тиск і якісну подачу питної води. Звісно ж, в комплексі з альтанкою та встановленням лавок. Пропрацюємо цю ідею з колегами» – зазначив Олександр Туренко.

У ході розмов з жителями села було акцентовано увагу і на ряді позитивних зрушень у сфері благоустрою: вчасно виконується покіс трави, вивіз сміття, відремонтоване та належно утримується вуличне освітлення. Нагадаємо, що наразі по всій громаді, як і в селі Витачів, облаштовуються нові ділянки мереж зовнішнього освітлення, аби в темну пору доби було ще комфортніше  та безпечніше пересуватись вулицями.  

Будівлі сільських рад – ще одне проблемне питання не тільки для Витачева, а й для решти сіл громади. Дерев’яні підлоги, потріскані стелі чи стіни – звісно ж, створюють незручності як для працівників, які надають необхідні послуги громадянам, так і для самих відвідувачів. Саме тому, як пояснив Олександр Туренко, управлінням економрозвитку розробляються дефектні акти та будуть розроблені КД для здійснення поточних ремонтів в адмінбудівлях усіх сільських рад. «Питання виділення коштів під дані роботи буде винесено вже на найближчу сесію. Комунальне майно необхідно утримувати в належному стані» – говорить Олександр Туренко.  

Всі озвучені питання міський голова занотував та пообіцяв поставити під особистий контроль.

Ще однією локацією у рамках виїзного прийому громадян у с. Витачів став пункт, де активні жителі села на волонтерських засадах плетуть нашим бійцям на фронт маскувальні сітки та кікімори.

Волонтери щиро зраділи неочікуваному візиту та обговорили необхідність допомоги в придбанні матеріалу для роботи. Це одне із тих питань, яке вирішилось прямо на місці.  «З початком війни наша громада стала місцем, де люди зорганізувались і почали посильно волонтерити. Щиро дякую за ваш неоціненний вклад у перемогу. А вона обов’язково буде за нами!» – наголосив Олександр Туренко.

Режим роботи міської ради:

Понеділок – Четвер: 8:00 – 17:15; П’ятниця: 8:00 – 15:45; Субота, неділя: вихідні

© 2023 Українська громада - всі права захищено